SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Solna Konståkning
Fotboll

Konståkningsgrupp

När du kan grunderna från Konståkningsskolan kan du få möjlighet att träna i en Konståkningsgrupp, under förutsättning att det finns plats och tränartillgång. Isen tilldelas föreningen av Solna kommun och den tilldelningen av hur mycket is föreningen får och när den ligger på dygnet sätter ramarna för vad föreningen kan erbjuda. Platserna i dessa grupper är därför ofta begränsade.


För att gå från Konståkningsskola till Förberedande Konståkningsgrupp eller Konståkningsgrupp, krävs att de fysiska kapaciteterna har tränats under fys-/rörelsepass i Konståkningsskolan, dvs närvaro har funnits. Ett byte bestäms i samråd med tränarna för Konståkningsskolan och Konståkningsgrupperna samt med den aktive och dennes vårdnadshavare. På denna nivå kommer åkaren så småningom i kontakt med tävlingar samt konståkningens testsystem. Ett nytt testsystem införs fr o m hösten 2023 och en omstrukturering av SKFs tävlingssystem sker gradvis 2023-2025. För uppdaterad information hänvisar till SKF:s hemsida: www.skatesweden.se

 

Solna K har säsongen 2023/24 följande grupper i denna kategori:
* Förberedande Konståkningsgrupp
* Konståkningsgrupp 1 med obligatoriska inslag i träningen samt obligatoriskt med höst-, vår-och sommartermin
* Konståkningsgrupp 2 med obligatorisk höst-och vårtermin. Sommartermin är valbar.

 

Mål:
Ge de aktiva möjlighet till lite mer avancerad konståkningsträning, eventuellt de första tävlingserfarenheterna och bygga idrottsliga värderingar. Inget krav på att tävla.

Träningsmoment:
Utveckla skridskoåkningstekniken. Utveckla hoppteknik.
Förbättra grundpositioner i piruetter samt lära sig upp till Level 2 och 3.
Fysisk grundträning (styrka, rörlighet, uthållighet, koordination m.m.) samt utökad
grenspecifik markträning för att klara av de grenspecifika elementen på isen.
Skapa ett intresse för att vara aktiv i idrott och till fortsatt utveckling.

 

Läs mer i föreningens Riktlinjer - hittar du under Styrdokument.

 

Arbetsgrupper

Arbetsgrupper bestående av föräldrar till föreningens åkare (gäller ej Skridskoskolan) ansvarar för olika områden kopplade till föreningens verksamhet. Information om vilken Arbetsgrupp man tillhör delges vid informations-och föräldrarmöte. I dessa grupper ges möjlighet att vara delaktig i och bidra til föreningsutveckling, miljön och stämningen i föreningen. Föreningsverksamhet bygger på ideell hjälp från medlemmarna.

 

Försäljning vid jul eller påsk

Alla gruppers medlemmar deltar vid obligatorisk försäljning av tex ljus eller andra varor för att hjälpa till att stärka klubbkassan (gäller ej Skridskoskolan) för tex kostnader för inköp av is, lokalhyror osv. Enligt beslut på årsmötet 2023 bestämdes att det också går att betala motsvarande summa till föreningen, men inte behöva hämta ut de varor som ska säljas.

 

Föreningens arrangemang
Förälder till åkare i föreningen ska vara delaktig genom att hjälpa till vid arrangemang som föreningen anordnar, tex jul-och våruppvisning, Slingauppvisning, tävlingar, test, sociala events m fl. Information ges av styrelsen inför varje terminsstart vid informations-och föräldrarmöten om vilka grupper som ska finns tillgängliga vid vilka av föreningens arrangemang.

 

Uppförandekod

Förälder och aktiv ska vara insatta i samt acceptera Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod, Solna Konståknings värdergrund och övriga styrdokument.

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 17/03 21:13 
Hem, 01/01 14:25 
 
Följ oss på Instagram