SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Solna Konståkning
Fotboll

Tips för Skridskoskolan

 

  • Kom i god tid så att du kan vara färdig när träningen börjar. Grindvakten talar om när man får gå på isen.

  • Tänk på att alltid ha vantar då det är lite mer iskontakt i början. 
I övrigt är rekommenderar vi fleecetröja och någon form av mjukisbyxor/trikåer. Jeans, täckbyxor och bylsiga jackor vore vi tacksamma om Ni undviker då utförandet av träningsmomenten hämmas av den klädseln.

  • Kom gärna ombytt till ishallen.

  • Hjälm är obligatorisk. Cykelhjälm bör undvikas. Läs föreningens hjälmpolicy under "Beskrivning Skridskoskola"!

  • Märkestagning sker då ledarna bedömer att barnen är redo.

  • Föräldrarna skall för barnens bästa vara på läktaren under lektionen. Föräldrar i spelarbåset distraherar barnen, vilket får till följd att arbetet på isen försvåras och barnet får mindre utbyte av lektionen.

 

Skridskor

Bra skridskor är viktigt för att ditt barn skall lära sig åka samt ha kul på isen. Konståkningsskridskor – har en skena med ”tagg”. ”Riktiga” konståkningsskridskor är betydligt mer stabila än ”enkla” konståkningsskridskor från sportaffärer. 
Det finns lite olika typer av skridskor och vi ”föredrar” att rekommendera dem i följande prioritering:
  Wifa Prima, Risport Lux eller Exellence, Edea Overture, Jackson Artiste eller liknande. 

Konståkningsskridskor kan med fördel köpas begagnade. Begagnade bra konståkningsskridskor är ofta inte dyrare än nya enkla konståkningsliknande skridskor från sportaffären. Andrahandsvärdet på bra konståkningsskridskor är gott, och det finns ofta många som gärna vill ta över.


Hyra av skridskor
Möjlighet att hyra skridskor per period finns i föreningen, anmälan, registrering samt betalning sker på plats vid första tillfället. Notera att det kan vara bra att vara i god tid då vi måste gå enligt principen först till kvarn. 

 

Tips på återförsäljare av konståkningsutrustning

Skridskobutiker vi rekommenderar är exempelvis Skridsko-Johan i Bromma (Holbergsvägen 47), Teijas Skateshop (Birger Jarlsgatan 104B) och Stockholms Skateshop, Glimmervägen 15 i Sollentuna.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 17/03 21:13 
Hem, 01/01 14:25 
 
Följ oss på Instagram