SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Solna Konståkning
Fotboll

Beskrivning

 

Föreningen bedriver en mångårig framgångsrik elitverksamhet, vilket också är en av föreningens grundläggande målsättningar – "att skapa förutsättningar för hållbara elitsatsningar".

 

Definition av Elit, svensk konståkning (Svenska Konståkningsförbundet)
”I en elitsatsning är utvecklings- och resultatförbättring vägledande för idrottaren, vilket innebär att grunden för satsningen är mängd och kvalitet på träning över tid. Idrottarens egen ambition och vilja är avgörande.”

Konståkning på elitnivå är ett ”året-runt-idrottande” med obligatoriska inslag.
Ungdomsåren är en förberedande period för att i junioråldern ta beslut om den aktive vill satsa mot elit eller enbart träna för hälsa och välbefinnande. Det är viktigt att komma ihåg att det ska vara motiverande att bedriva elitidrott. Stor vikt läggs vid idrottsliga värderingar samt en personlig utveckling för fortsatt stimulering att se glädje i elitidrott.

 


Föreningens Avancerade verksamhet består av följande grupper:

* Elit (landslagsåkare)
* Förberedande elit - senior

* Förberedande elit - junior

* Förberedande elit - ungdom (min. ålder 13 år)


Föreningen anser att enbart aktiva som nått Landslag och Juniorlandslag är elit.

Här sker stora delar av planering och upplägg i samråd med SKFs sportchef.
Aktiva som inte riktigt nått hela vägen dit, men närmar sig och har ambition, förutsättningar och en verklighetsförankrad syn på sitt idrottande, är ”förberedande elit”. Föreningens åldersgräns för att ha möjlighet att vara ”förberedande elit” är 13 år och följer Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn-och ungdomsidrott.
På de aktiva ställs med ökad ålder större förväntningar på att vara en förebild, arbeta koncentrerat, målmedvetet och självständigt på is, fys, balett och andra ev komponenter i träningsupplägget för att nå målet att som vuxen bli en självständig idrottare.

I denna del av föreningens verksamhet finns ett begränsat antal platser, som bestäms beroende på de aktivas ålder, is-och tränartillgång, upplägg och krav från Svenska Konståkningsförbundet. I ramarna för denna verksamhet finns obligatoriska delar i upplägget för att optimera den aktivas möjligheter till ett hållbart idrottande.

Deltagande i denna verksamhet kräver mycket engagemang från föräldrar och den vuxna aktiva i föreningens verksamhet. Samtlig information, som rör denna verksamhet, delges kontinuerligt under säsong samt muntligt vid obligatoriska vårdnadshavar-och informationsmöten. Obligatoriska utbildningar för vårdnadshavare och aktiva.

 

Arbetsgrupper

Arbetsgrupper bestående av föräldrar till föreningens åkare (gäller ej Skridskoskolan) ansvarar för olika områden kopplade till föreningens verksamhet. Information om vilken Arbetsgrupp man tillhör delges vid informations-och föräldrarmöte. I dessa grupper ges möjlighet att vara delaktig i och bidra til föreningsutveckling, miljön och stämningen i föreningen. Föreningsverksamhet bygger på ideell hjälp från medlemmarna.

 

Försäljning vid jul eller påsk

Alla gruppers medlemmar deltar vid obligatorisk försäljning av tex ljus eller andra varor för att hjälpa till att stärka klubbkassan (gäller ej Skridskoskolan) för tex kostnader för inköp av is, lokalhyror osv.

 

Föreningens arrangemang
Förälder till åkare i föreningen ska vara delaktig genom att hjälpa till vid arrangemang som föreningen anordnar, tex jul-och våruppvisning, Slingauppvisning, tävlingar, test, sociala events m fl. Information ges av styrelsen inför varje terminsstart vid informations-och föräldrarmöten om vilka grupper som ska finns tillgängliga vid vilka av föreningens arrangemang.

 

Uppförandekod

Förälder och aktiv ska vara insatta i samt acceptera Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod, Solna Konståknings värdergrund och övriga styrdokument.

 

 

Tack!
2022-12-19 10:25

Stort tack till hejarklacken som fanns på plats i Borås!
Er hjälp gjorde susen!
Från oss som tävlade under SM-veckan till Er alla - God Jul!

// Julia, Josefin, Emelie, Lovisa, Nina, Elicia, Leona

 
Följ oss på Instagram