SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Solna Konståkning
Fotboll

Förberedande elit

 

Med långsiktig åldersanpassad intensiv träning nå sitt eget max.
Utveckla åkare som kan hävda sig på nationella och internationella tävlingar.
Ungdomsåkare som har Svenska Konståkningsförbundets fd Ungdomslyftets kriterier som "morot". 
Åkare som strävar mot att ta sig in i Elit. Träning i grupp med individanpassning.

Stor vikt läggs vid idrottsliga värderingar samt en personlig utveckling för fortsatt stimulering att se glädje i ”långsiktig åldersanpassad intensiv träning”. Hänsyn tas ffa till verklighetsförankrad ambitionsnivå.

Årsplanering görs i samråd med ansvarig tränare.

 

Vid de högsta tävlingsserierna Elitserie, Nationell serie och A-tävlingar tilldelas de aktiva tävlingstillfällen av SKF. Föreningen eller tränarna kan ej påverka detta. Tävlingsanmälan görs av tränaren i samråd med den aktiva, föräldrar med tanke på planering, mående och möjligheterna till förberedelse. Här är det föreningens krav på träningsnärvaro med ordinarie tränarteam innan tävling i samråd med tränarnas bedömning, som avgör om förberedelserna varit tillräckliga eller ej. Detta för skydda åkarna och förhindra att aktiva pressas till att tävla trots sjukdom eller skada. Närvaro 2-4 veckor före tävling är en riktlinje.

Läs mer i föreningens Riktlinjer - hittar du under Styrdokument.

 


För de aktiva som tävlar SKFs högsta serie är konståkningen är betrakta som en ”året-runt-idrott”, så rekommendationen är för dessa aktiva att delta på läger under de perioder på året då ingen organiserad föreningsverksamhet finns. Återhämtningsperioder planeras in. För aktiva som ingår i SKFs satsningar läggs årsplanen i samråd med SKFs sportchef.

 
Följ oss på Instagram