SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Solna Konståkning
Fotboll

 

 

 

Pröva-på Skridskoskola - Bergshamra IP - Tillfälle 1 - 14:e Januari
2023-01-13 12:35

Pröva-på-Skridsko är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet, AIK Hockey och Solna Konståkning!


Det erbjuds 4st tillfällen under Januari och Februari. Separat anmälan till varje tillfälle, men uppdelning i grupper efter kunskapsnivå så finns möjlighet att utvecklas om man kommer på flera tillfällen.
Här får barnen grunderna i att åka framåt, bromsa, svänga, vända och åka bakåt. Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelse inspirerar ledarna barnen till träning och kunskap i skridskoteknik.Att åka skridskor handlar både om balans och teknik, men också om styrka i ben, fötter och vrister. Allt det här behöver man få öva på. Att få öva tillsammans med kompisar, och ledare som ger tips och trix, det gör de första vurporna lite lättare att leva med.

Barnen delas in i mindre grupper beroende på förkunskaper och ålder.

Barn födda 2018 och uppåt är välkomna!

Vi bjuder på fika och varm saft under tillfällena för att hålla uppe humör och fokus.

Kl 12-14 - 14:e Januari
på Bergshamra IP (Första tillfället)

Följande tillfällen: 28/1, 11/2 och 25/2.
OBS! Separat anmälan till varje tillfälle.

Avgift:
50 kr + medlemsavgift i Friluftsfrämjandet.


Anmälan:
Görs senast den 14:e Januari 2022 för första tillfället. 

OBS! Se till att det är barnet som anmäls.
Anmäl här!

 

Utrustning:
Slipade skridskor, skridskoskydd, godkänd hjälm för skridskoåkning (ej cykel- eller alpinhjälm), rena ytterkläder samt rejäla vantar. Det kommer även att finnas en del låneskridskor och lånehjälmar. 

Meddela storlek i anmälan ifall ni behöver låna.


Avbokning:
Från 7 januari krävs läkarintyg för återbetalning. Vi har en administrativ avgift på 10kr och återbetalning kan endast göras manuellt till uppgett kontonummer.

All information inför och under skridskoskolan mejlas ut! Ni måste kontrollera att barnets uppgifter (mailadress, telefon, personnummer etc) stämmer under "Mina Uppgifter" på:

www.friluftsframjandet.se

 

Våra åkare representerar Sverige vid The Nordics i februari!
2023-01-05 22:06

Grattis till våra åkare som tagits ut av Svenska Konståkningsförbundet att representera Sverige vid The Nordics på Island den 1-5 februari. Det svenska laget består av totalt 19st aktiva.

Senior: Emelie Ling, Reserv: Lovisa Aav

Junior: Josefin Brovall, Julia Brovall, Nina Fredriksson

Ungdom: Leona Gebara

 

 

Länk till tävlingen

Läs mer om The Nordics och hela svenska laget

 

 

Foto: @emjoeyes

 

EuropaUngdoms-OS EYOF - Nina Fredriksson uttagen!
2022-12-21 23:01

Nina Fredriksson kommer att representera Sverige vid Europaungdoms-OS i slutet av januari - grattis!

SOK – Svenska Olympiska Kommittéen - har tagit ut de första idrottarna som ska tävla i Europaungdoms-OS i Italien i januari. De som tävlar är 14-18 år och 1 300 aktiva från 47 europeiska länder förväntas delta. SOK presenterar sluttruppen till EYOF kring den 10 januari. Sverige siktar på att ha deltagare även i alpint, skicross, ishockey (flickor), skimo, längdskidor, backhoppning och skidskytte.

Åtta tonåringar har fått klartecken att tävla i konståkning, freeski, short track och curling.
De första uttagna är konståkaren Nina Fredriksson, short track-skrinnaren Vincent Johansson, freeskidoun Frans Nederberg och Ludvig Söderman samt ett curlinglag bestående av Astrid Linder, Ivan Almeling, Matilda Lindberg samt Vilmer Nygren.

Den 16:e upplagan europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) hålls i den italienska regionen Friuli Venezia Giulia den 21–28 januari 2023. Spelen arrangeras vartannat år av Europeiska Olympiska Kommitté, såväl vinter som sommar.Läs mer om EYOF.

Läs mer om EYOF på SOK:s hemsida.

Vinteruniversiaden - Julia Brovall uttagen!
2022-12-21 22:52

Vinteruniversiaden – tävlingen som anordnas vartannat år för idrottare som kombinerar sin elitidrottsatsning med universitetsstudier – går i år av stapeln i Lake Placid, USA 12-22 januari. Solna K:s Julia Brovall är uttagen att representera Sverige – grattis!

Universiaden, som är en av världens största multiidrottsliga tävlingar, kommer pågå i 11 dagar med idrottare från 50 olika länder som kommer tävla i 12 olika sporter. Gemensamt för de tävlande är att de kombinerar elitidrottssatsning med universitetsstudier.

Läs mer om Vinteruniversiaden.

Julhälsning
2022-12-19 23:31

Vilken juluppvsning det blev! Stort tack till Er alla som hjälpte till att ordna detta för föreningens barn och ungdomar och tack till all publik för era värmande applåder!

Vi passar på att önska Er alla en GOD JUL!

Nyheter från våra grupper
Konståkningsskola, 18/01 22:48 
Avancerad, 19/12 10:25 
 
Följ oss på Instagram